AFERA, NARCISI, PAS… Izgovori Francuza za kršenje karantina

AFERA, NARCISI, PAS… Izgovori Francuza za kršenje karantina

Shutterstock


U Francuskoj tokom karantina, uvedenog 17. marta radi sprečavanja širenja novog korona virusa, osoba može da napusti kući samo ako ima potpisan i pečatiran obrazac u kome se navodi razlog zašto borave napolju, a kako kaže francuska policija mnogi građani imali su različite izgovore za kršenje zabrane.

Ukoliko napuste kuću bez papira građani mogu da budu kažnjeni sa 135 evra, a mnoge ni to nije sprečilo da izađu uz izgovor da imaju ljubavnu aferu, da moraju da kupe limun, prošetaju zmiju, uberu cveće, prenosi portal Frans lokal.

U policiji kažu da kuća može da se napusti radi nabavke neophodnih namirnica, odlaska u apoteku, zakazanog pregleda kod lekara, pravnog procesa, kratkotrajnog treninga, šetnje psa, ali mnogi su se vadili i da ne znaju da je u toku karantin.

Pročitajte još: “Peking želi da spreči moju pobedu”

Na drugom mestu najrasprostranjenijih izgovora je preljuba, a kako je jedan muškarac rekao policiji “morao je da vidi ljubavnicu jer mu je muka od žene”.

Neki od izgovora su bili i da moraju da izađu da beru narcise jer im je sada sezona, da beže od pijane žene, a mnogi su se izgovarali na kupovinu neophodnih stvari iako su bili udaljeni i 80 kilometara od mesta stanovanja.

Policiju je iznenadio i jedan narko diler koji je rekao da mora da prodaje drogu kako bi preživeo, jedna žena kažnjena jer je kupovala kremu za sunčanje 60 kilometara od svoje kuće, a jedan muškarac je dobio kaznu jer je izašao datrenuira u kožnim mokasinama.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar