Svet
07.05.2019. 16:02
N. G./A. T.

"ALAH UZ ERDOGANA": Pristalice turskog predsednika veruju da je poništenje izbora znak od boga

shutterstock_1122431759.jpg

Pristalice turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana uvereni su da je poništavanje izbora u Istanbulu na početku Ramazanskog posta znak da je Alah uz Erdogana. Oni su stava da je time ispravljena nepravda i da to znači da niko ne sme da pravi dogovore i koalicije sa Narodnom demokratskom partijom (HDP), naročito ne u "najmoćnijem turskom gradu" - Istanbulu.

Oni koji podržavaju opozicionu Narodnu republikansku partiju (CHP) citiraju  na društvenim mrežama Erdogana, koji je svojevremeno izjavio da je "izborna kutija" oličenje demokratije, te da onaj ko ne poštuje izborne rezultate, ne poštuje ni sebe, ni narod ni svoju istoriju.

Takođe se citira Mehmed osvajač - Ako ubiješ um, umreće i moralnost. Kada umru um i moralnost, narod se deli. Kada potkupiš sudiju, umire pravda. Kada umre pravda umire i država.

S druge strane, oglasio se i turski predsednik koji je istakao da je odluka o novim izborima za gradonačelnika Istanbula važan korak ka jačanju demokratije, dodavši da su izbori u  bili zasenjeni "organizovanom korupcijom".

"Smatramo da je na izborima za gradonačelnika Istanbula bilo organizirane korupcije i nezakonitosti. Kandidat AKP-a će biti bivši premijer Binali Jildirim, poručio je Erdogan, dok je opozicija najavila da neće bojkotovati izbore.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve