Svet
17.08.2018. 14:00
R.E./SkyNews

AMERIČKI POLICAJCI NAPALI TEJZEROM STARICU IZ SIRIJE JER JE SEKLA MASLAČKE: "Bolje tejzer, nego da smo primenili punu silu!"

screenshot_1-youtube-elektrosoker.png

Marta al Bišara, stara 87 godina, živi u Džoržiji u SAD i odlučila je jednog jutra da izađe u baštu i naseče lišće maslačka, kako bi svom mužu spremila omiljenu salatu. Ova starica, poreklom iz Sirije, koja inače ne zna ni reč engleskog jezika, već govori samo arapski, svoj maternji, ponela je kuhinjski nož kako bi obavila svoj baštovanski zadatak.

Jedan od radnika u klubu "Murej kantri dečaci i devojčice" (Murreay Country Boys & Girls), koji se nalazi nadomak Martine kuće, pozvao je policiju čim je video da stara Sirijka nosi nož. Čim je policija stigla izvukla je pištolje, i počeli su da viču na preplašenu staricu da baci "oružje", ali preplašena baka nije razumela šta joj naređuju. I kada su policajci videli da baka ne ispušta nož, odlučili su da je "smire" tejzerom, što je izbezumilo ovu ženu. Kada su je oborili, Marti su stavljene lisice i odvedena je u policijsku stanicu.

"Pokušali smo da komuniciramo s njom, da joj kažemo da baci nož. Nismo bili sigurni da li nas ne razume ili ima neki poremećaj, i bolje što smo koristili tejzer, nego da smo primenili punu silu", ističe Džoš Eteridž, šef policije iz Častvortaa u Džordžiji, dodavši da starica od skoro devedeset godina i dalje može da povredi policajca.

Martina unuka, Marta Douhni izjaila je kako je svakome očigledno da je starica bezopasna i da otkad se nemio incident dogodio, njena baka ne sme da napusti kući, niti da spava od straha. "Moja baka nije znala šta se događa, ne zna za tejzere i omamljivače. Mislila je da su je upucali", ističe ona.
Policajci koji su primenili tejzere na starici će ostati na dužnosti, a policija će pregledati još jednom ceo slučaj, naveo je Eteridž.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
19.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve