Svet
24.08.2023. 18:25
Beta

Formiranje Vlade CG

Mandić o ponudi mandatara Spajića

1
Izvor: EPA / Boris Pejovic

Jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić izjavio je da prihvataju javnu ponudu mandatara za sastav nove vlade Milojka Spajića.

"Spremni smo da odbranimo narodnu volju", rekao je on na konferenciji za medije i dodao da su spremni da učestvuju u njegovoj vladi.

Pokret Evropa sad je saopštio da je koaliciji Za budućnost Crne Gore bilo ponuđeno tri ministarstva, mesto potpredsednika Vlade i Skupštine, te 40 odsto mesta po dubini, ali da im je to bilo malo. 

I Mandić i njegov koalicioni kolega Milan Knežević tvrde da su danas zvanično prvi put dobili ponudu za ulazak u izvršnu vlast.

Poslednji sastanak sa Spajićem su, kako je rekao Knežević, imali u subotu veče.

Istakao je da su se na tom sastanku "čvrsto i jasno dogovorili" da im idućeg dana pošalje pisanu ponudu o mogućem ulasku u vladu.

Kaže da su se u medijima pojavljivali spinovi i konstrukcije da oni "nešto dobijaju, a da neće da prihvate".

"Međutim, očigledno da neko još ne želi da koalicija ZBCG bude deo vlade, a da je Milojko Spajić očigledno pod određenim pritiscima, što unutrašnjim, što spoljnim, vodio ovakav pregovarački proces", naveo je Knežević.

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da su dogovorili formiranje nove vlade bez koalicije Za budućnost Crne Gore, koju čine bivše članice prosrpskog Demokratskog fronta (DF) kojima je, kako je saopšteno, njihova ponuda bila neprihvatljiva.

Mandatar Milojko Spajić, lider Pokreta Evropa sad, pokušava da sastavi novu crnogorsku vladu, nakon što mu je predsednik države i partijski kolega Jakov Milatović dao mandat 10. avgusta.

Formiranje Vlade, međutim, ne ide lako i još nije izvesno kada bi mogla da bude formirana i kako će izgledati.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Spajić mandatar za sastav nove crnogorske vlade
Milojko Spajić

Crna Gora

10.08.2023. 13:02

Spajić mandatar za sastav nove crnogorske vlade

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović dao je mandat za sastav nove vlade lideru Pokreta Evropa sad (PES) Milojku Spajiću navodeći da je tokom konsultacija sa predstavicima političkih stranaka dobio uverenje da ga podržava 44 od 81 poslanika u crnogorskom parlamentu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
36°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve