AUKCIONAR SE PREDOMISLIO: Kupio nemačko selo za 140.000 evra, a sada ga ne želi

AUKCIONAR SE PREDOMISLIO: Kupio nemačko selo za 140.000 evra, a sada ga ne želi

Foto: YouTube screenshot


Čovek koji je kupio čitavo jedno selo u Nemačkoj za 140.000 evra želi da se povuče iz dogovora iz razloga što, kako tvrdi, nije bio zakonski sposoban.

Selo Alvin koje se nalazi u istočnonemačkoj državi Brandeburg prošle godine je stavljeno na aukciju, a kupio ga je anonimni aukcionar u decembru. Ovo malo mesto, koje se sastoji od svega 12 kuća, nekoliko šupa i garaža, koštalo je 140.000 evra.

NASELJE U NEMAČKOJ PRODATO ZA 140.000 EVRA: Preko telefona kupio selo Alvine

Međutim, lokalni mediji sada javljaju kako kupac želi da se povuče iz dogovora, tvrdeći kako “nije bio zakonski sposoban” kada je telefonom poslao ponudu koja je pobedila na aukciji.

Andreas Klaus, gradonačelnik Uebigau-Varenbruka kome pripada i zaselak Alvine, izjavio je kako već neko vreme sumnja da bi tako nešto moglo da se dogodi.
Klaus je rekao da raumne iznenadnu promenu mišljenja kupca, sa kojim se lično video u Alvinu.

Lokalni mediji tvrde kako je kupac bio malo iznenađen kada je video u kakvom se raspadajućem stanju nalazi selo, a koje se još i dodatno pogoršano nakon nedavne oluje.

– Mislim da je, nakon što ga je video, i kada mu se dosta stvari namestilo u privatnom životu, ipak odlučio da odustane od kupovine – rekao je Klaus.

Matias Knake, predsednik aukcijske kuće Karhausen, potvrdio je lokalnim medijima da je u toku pravni spor. Rekao je kako je argument koji koristi kupac o trenutnoj zakonskoj nesposobnosti “vrlo slab”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar