Svet
22.08.2021. 11:00
Tanjug

Odlučeno

Australija u lokdaunu dok se ne vakciniše najmanje 70 odsto stanovništva

Austarlija koronavirus
Izvor: AAP / JOEL CARRETT

Australija će se pridržavati strategije lokdauna protiv koronavirusa sve dok najmanje 70 odsto populacije ne bude u potpunosti vakcinisano, ali će nakon toga morati da počne da živi s virusom, izjavio je premijer Skot Morison.

Zemlja je postavila rekord sa 914 slučajeva koronavirusa, što je najveći dnevni broj novozaraženih, dok su južne i istočne države Novi Južni Vels, Viktorija i prestonica Kanbera ostale pod strogim karantinom, prenosi Rojters.

"Ne možete zauvek da živite u karantinu, u jednom trenutku morate to da promenite, a to se radi kada je 70 odsto vakcinisane populacije", rekao je Morison u televizijskom intervjuu.

Lokdaun je ključni element strategije savezne vlade za obuzdavanje pandemije korona virusa, sve dok se ne dostigne nivo vakcinacije od 70 odsto, pri čemu će se granice postepeno otvarati kada se broj vakcinisanih popne na 80 odsto.

"Zaključavanje nije održiv način za rešavanje problema virusa i zato moramo da dođemo do 70 i 80 odsto vakcinisanih, kako bi mogli da počnemo da živimo sa virusom", dodao je premijer Morison.

U Australiji, koja ima 25 miliona stanovnika, oko 60 odsto populacije se sada nalazi u karantinu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lokdaun zbog 21 novog slučaja koronavirusa
Koronavirus

Novi Zeland

21.08.2021. 10:07

Lokdaun zbog 21 novog slučaja koronavirusa

Na Novom Zelandu je potvrđen 21 novi slučaj Covida-19, a premijerka Džasinda Ardern upozorila je da će broj novozaraženih u narednih nekoliko dana biti još veći i pozvala građane da se pridržavaju enatiepidemijskih mera.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve