BAČENA BOMBA NA AUTOBUS DOK JE PREVOZIO DECU: Poginulo najmanje 43 osobe u napadu u Jemenu (VIDEO)

BAČENA BOMBA NA AUTOBUS DOK JE PREVOZIO DECU: Poginulo najmanje 43 osobe u napadu u Jemenu (VIDEO)


U vazdušnim napadima koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na autobus koji je prevozio decu na jednu prometnu pijacu na severu Jemena poginule su najmanje 43 osobe, saopštili su danas pobunjenici u Jemenu novi bilans žrtava.

https://www.youtube.com/watch?v=8MxyKdxmmSk

Ministarstvo zdravlja u Sani koje kontrolišu pobunjenici saopštilo je da su u današnjem napadu takodje ranjene 63 osobe, dodajući da su u autobusu koji je pogođen, osim dece, bile i punoletne osobe.

Koalicija je saopštila da je gađala pobunjenike Hute jer su, kako je navedeno, prethodnog dana oni ispalili raketu na jug Saudijske Arabije, pri čemu je nastradala jedna osoba, prenela je agencija AP.

Prethodno su predstavnici Medjunarodnog komiteta Crvenog krsta (ICRC) u Jemenu saopštili da je više desetina ljudi danas poginulo ili ranjeno u napadu na autobus koji je prevozio decu na severu Jemena.

“Posle napada na autobus koji je prevozio decu kod pijace u Dajanu, severno od Sada, bolnica ICRC-a primila je više desetina mrtvih i ranjenih”, naveo je ICRC na Tviteru.

U građanskom ratu u Jemenu poginulo je oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar