Svet
09.07.2019. 19:07
R.E./Tanjug/Foto:Shutterstock

BAJAGA NA "UDARU" BRANITELJA: Traže da njegov nastup bude otkazan

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Deo hrvatskih veterana iz Ploča protivi se nastupu srpskog kantautora Momčila Bajagića Bajage, planiran za 27. jul u okviru Festivala od2do2 u tom gradu.

Od organizatora, Udruženja studenata, traže da njegov nastup bude otkazan.

Pločanski veterani kažu da je 1993. godine Bajaga "dizao moral srpskim vojnicima u Kninu".

"Od 1991. do 1995. trajao je u Hrvatskoj Domovinski rat. Na jednoj strani bili su oni koji su Republiku Hrvatsku doživljavali svojom domovinom, na drugoj strani bila je velikosrpska okupatorska armada, višestruko brojnija i puno bolje naoružana. Ova druga strana okupirala je trećinu Hrvatske, razorila i spalila gradove i sela koji su joj bili u dometu. Strana koja je branila Hrvatsku od okupatora svoje vojnike nazvala je braniteljima, jer su to i bili", pišu bivši pločanski branitelji u saopštenju koje prenosi portal Rogotin.

"Njihovim ubicama razonodu, opuštanje, osveženje i radost nakon napornog ubijanja donosio je i 'gospodin' Bajagić", navodi se u saopštenju, koje prenosi portal Index.

Povezane vesti - Preminula devojčica koju je otac ostavio u kolima na suncu

Navode i da će sada "moralni higijeničari" pozvati na antisrpstvo i nacionalističku zatucanost podnosioca zahteva zabrane nastupanja "gospodina" Bajagića u Pločama, tvrdiće da je razlog traženja zabrane to što je Bajagić Srbin.

"Takvi argumenti ne da su promašeni, nego su niski, podli, zlobni i zlokobni: u Pločama i okolici već su nastupali i nastupatće pevači, glumci… iz Srbije. Ne pada nam na pamet da budemmo protiv nekoga samo zato što je Srbin, ne samo zato što nismo zatucani nacionalisti, već i zato što su za vreme velikosrpske agresije Hrvatsku branili i mnogi građani srpske nacionalnosti", navode u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
17.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve