Bajden ponovo uvodi restrikcije na putovanja iz Evrope

Bajden ponovo uvodi restrikcije na putovanja iz Evrope

. EPA-EFE/DNCC


Američki predsednik Džo Bajden danas bi zvanično trebalo da ponovo uvede restrikcije na putovanja iz 26 evropskih zemalja – članica Šengena, Irske, Ujedinjenog kraljevstva, Brazila i Južnoafričke Republike.

Prema navodima zvaničnika iz Bajdenove administracije, Južnoafrička Republika stavljena je na listu zbog novog soja korona virusa, koji je tamo registrovan.

Restrikcije podrazumevaju da putnici koji nisu američki državljani, a koji su u proteklih 14 dana boravili u nekoj od navedenih zemalja, ne mogu da uđu u SAD, prenosi Glas Amerike.

Povezane vesti – FAUČI: Uskoro moguće zaravnjenje krive broja zaraženih u SAD

EPA-EFE/RONALD WITTEK

EPA-EFE/RONALD WITTEK

Prethodni predsednik SAD Donald Tramp je na kraju mandata naredio ukidanje tih mera, što je trebalo da stupi na snagu u utorak, 26. januara.

Međutim, Bajden je ukinuo tu odluku Donalda Trampa, pa će restrikcije nastavliti da važe.

Novi soj virusa koji je otkriven u Južnoafrickoj Republici još nije registrovan u SAD, ali je u nekoliko saveznih američkih država registrovano prisustvo soja otkrivenog u Velikoj Britaniji.

Bajden je protekle nedelje izdao naredbu da državljani koji ulaze u SAD moraju dve nedelje u karantin.

Od svih putnika, uključujući decu stariju od dve godine, zahteva se da imaju i negativan test na Kovid 19, koji nije stariji od tri dana.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar