Svet
17.06.2024. 20:05
Beta/AP

Šokiraćete se.

Koliko novca Bajdenov tim troši na REKLAME tokom predsedničke kampanje

Biden
Izvor: EPA/ANSA / GIUSEPPE LAMI

Kampanja za reizbor predsednika SAD Džozefa Bajdena opredelila je do kraja juna trošak od 50 miliona dolara, pored ostalog i za televizijsku reklamu, koja poručuje je Donald Tramp krivično odgovorno lice na osnovu sudske presude, signalizirajući nameru prvog čoveka demokrata da od pravnih nevolja svog republikanskog konkurenta napravi krupnije pitanje uoči novembarskih izbora.

Bajdenov izborni advertajzing pokrenut je pet meseci pre izbornog dana, ali njegova kampanja je saopštila da želi jasnije da definiše izbor sa kojim se glasači suočavaju, uoči prve javne debate Bajdena i Trampa zakazane za 27. jun u Atlanti.

Troškovi reklamne kampanje uključuju više od milion dolara za medijske poruke crnim, latinomeričkim i azijskoameričkim glasačima.

U tu sumu uključen je i spot u kojem se naglašava da je Tramp pred sudom u Njujorku proglašen krivim po 34 tačke optužnice koja ga tereti za falsifikovanje dokumentacije sa ciljem prikrivanja isplata porno glumici Stormi Danijels, kako ona, usred predsedničke kampanje 2016. godine ne bi pričala o njihovoj seksualnoj aferi.

Spot nazvan "Karakter je bitan" biće prikazan na televizijama, striming uređajima i mobilnim telefonima u saveznim državama u kojima demokrate i republikanci nemaju jasnu većinu, kao i na nacionalnim kablovskim televizijama.

U spotu će biti naglašeno da je bivši predsednik SAD (2016-2020) takođe proglašen odgovornim za seksualni nasrtaj i finansijsku proneveru u odvojenim sudskim postupcima.

Trampa očekuju još tri krivična postupka, ali ta suđenja verovatno neće početi pre novembarskih izbora.

Narator u pomenutom spotu govori:

"Na ovim izborima odlučuje se između osuđenog kriminalca kojem je jedino stalo do sebe i predsednika koji se bori za vas i vaše porodice". Naracija je sinhronizovana preko pritvoreničke fotografije Donalda Trampa i prizora okupljanja Bajdenovih pristalica. 
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
24.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve