Svet
09.01.2022. 15:10
Tanjug

Život je čudo

Beba izgubljena u haosu Avganistana, vraćena porodici

Beba, dete, natalitet
Izvor: Shutterstock

Beba koju su roditelji predali američkom marincu preko zida prekrivenog bodljikavom žicom na aerodromu tokom evakuacije iz Avganistana, pronađena je i ponovo je spojena sa svojim rođacima u Kabulu.

Dečak, Sohail Ahmadi, imao je samo dva meseca kada je nestao 19. avgusta, dok je hiljade ljudi žurilo da napusti Avganistan pošto je pao u ruke talibana.

Nakon Rojtersove priče objavljene u novembru sa njegovim slikama, dečak koji se nalazio u Kabulu, nakon što ga je 29-godišnji taksista po imenu Hamid Safi pronašao na aerodromu i odneo kući da ga odgaja kao svog, ponovo je spojen sa rođacima.

Posle više od sedam nedelja pregovora i molbi, i na kraju kratkog pritvora od strane talibanske policije, Safi je konačno vratio dete njegovom radosnom dedi i drugim rođacima koji su još u Kabulu.

Oni su saopštili da će sada tražiti da se on spoji sa roditeljima i braćom i sestrama koji su evakuisani pre nekoliko meseci u SAD, navodi Rojters.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Glad u Avganistanu možda usmrti milion ljudi
Glad, hrana

Potrebne hitne mere

25.10.2021. 18:05

Glad u Avganistanu možda usmrti milion ljudi

Milioni Avganistanaca, uključujući decu, mogli bi umreti od gladi ukoliko se ne preduzmu hitne mere da se njihova zemlja vrati sa ivice kolapsa, upozorio je danas izvršni direktor Svetskog programa za hranu (WFP) Dejvid Bizli, uputivši poziv da se zamrznuta sredstva oslobode u humanitarne svrhe.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
30.11.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve