BELA KUĆA NEGIRA MAKRONOVE NAVODE: Tramp želi da se vojska vrati kući što pre

BELA KUĆA NEGIRA MAKRONOVE NAVODE: Tramp želi da se vojska vrati kući što pre

Tanjug


Predsednik SAD Donald Tramp i dalje želi da se američke trupe u Siriji što pre vrate kući, saopštila je Bela kuća, prenosi “Rojters”.

Agencija podseća da je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je ubedio Trampa da u Siriji “dugoročno” zadrži američke trupe.

“Misija SAD se nije promenila – predsednik je jasno rekao da želi da se američke snage vrate kući što je pre moguće”, saopštila je portparolka Bele kuće Sara Sanders.

Navela je da je Vašington “odlučan da u potpunosti uništi Islamsku državu i stvori uslove koji će sprečiti njen povratak”.

“Pored toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost kako vojno tako i finansijski kako bi osigurali bezbednost regiona”, stoji u saopštenju Sandersove.

U intervjuu za francusku BMF televiziju, Makron je naveo da je u telefonskom razgovoru, pre napada koalicionih snaga u subotu, ubedio Trampa da ne povlači vojsku iz Sirije.

“Ubedili smo ga da je neophodno da ostane tamo, Imamo kompletan međunarodni legitimitet da delujemo u tom okviru. Tri članice Saveta bezbednosti su intervenisale”, rekao je Makron u televizijskom obraćanju povodom godišnjice od stupanja na čelo Francuske.

 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar