Svet
10.04.2022. 10:05
Beta-AFP

Italija

Berluskoni razočaran u Putina

Berluskoni, 10. 4. 2022.
Izvor: ANSA / FABIO FRUSTACI

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da je "duboko razočaran i tužan zbog ponašanja" ruskog predsednika Vladimira Putina, s kojim je nekada bio blizak, ali sada ima "veoma ozbiljnu odgovornost pred svetom" zbog napada na Ukrajinu.

"Ne mogu i ne želim da sakrijem da sam duboko razočaran ponašanjem Vladimira Putina, koji je preuzeo veoma ozbiljnu odgovornost pred celim svetom", rekao je Berluskoni na skupu svoje stranke "Napred Italijo" (Forza Italia),  koja je deo široke koalicije koja podržava vladu koju predvodi Mario Dragi.

Berluskoni (85) koji je tri puta bio premijer od 1994. do 2011. godine, rekao je da je Putina poznavao pre 20 godina i da mu je delovao kao "kao demokrata i čovek mira".

Dok je bio na vlasti, Berluskoni je održavao prijateljske veze sa ruskim predsednikom, čak ga je pozvao na godišnji odmor u svoju luksuznu vilu na Sardiniji.

"Rusija na može da negira svoju odgovornost jer je suočena sa užasnim masakrom u Buči i drugim mestima, koju su istinski ratni zločini", dodao je italijanski milijarder.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
05.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve