Svet
24.04.2020. 23:05
Tanjug

Američki predsednik Donald

"BIO JE TO SARKAZAM": Tramp o lečenju dezinficijensima

tramp-2.jpg

Američki predsednik Donald izjavio je da je bio sarkastičan kada je govorio o mogućnosti ubrizgavanja dezinficijenasa u ljudsko telo

Američki predsednik Donald izjavio je da je bio sarkastičan kada je govorio o mogućnosti ubrizgavanja dezinficijenasa u ljudsko telo za lečenje koronavirusa, prenosi Rojters.

Tramp je ranije predložio istraživanje neuobičajenih metoda za lečenje koronavirusa, među kojma su upotreba ultraljubičastih zraka i ubrizgavanje agenasa za čišćenje u tela pacijenata.

On je to izneo na konferenciji za novinare, nakon što mu je predstavljen izveštaj savetnika za nauku i tehnologiju službe bezbednosti Vilijema Brajana, u kojem se tvrdi da ultraljubičasrii zraci i toplota imaju moćan uticaj na patogene.

[caption id="attachment_278563" align="alignnone" width="675"]EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL EPA-EFE/Stefani Reynolds / POOL[/caption]

U studiji se navodi i da izbeljivač može da uništi virus iz pljuvačke u roku od pet minuta, dok isopropil alkohol može da ga uništi za minut, prenosi Dejli mejl.

Tu ideju već je odbacila medicinska struka, a pulmolog Vin Gupta je na kanalu NBC njuz upozorio javnost da ona može imati fatalne posledice.

Reagovale su i kompanije koje proizvode ova sredstva i apelovale da se nikada ne ubrizgavaju u ljudski organizam ni varikina ni sredstva za dezinfekciju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve