Svet
12.03.2018. 17:03
R.E./Beta

BIO JE TVORAC ČUVENE MALE CRNE HALJINE ODRI HEPBERN: Preminuo modni kreator Iber de Živanši

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Legenda visoke mode kreator Iber de Živanši, osnivač istoimene modne kuće, umro je u subotu u 92. godini, saopštio je danas njegov partner, kreator Filip Vene.

Od prve revije 1952. do 1995. i odlaska iz svoje modne kuće, prodate grupi LMVh 1988, Iber de Živanši je tokom četrdeset godina obeležavo svet mode elegancijom svojih kreacija kao što je čuvena mala crna haljina koju je nosila glumica Odri Hepbern u filmu "Doručak kod Tifanija".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Beta/Christopher Pledger

"Među kreatorima koji su od 1950. definitivno postavili Pariz na vrh svetske mode ističe se modna kuća Ibera de Živanšija. Kako dugim večernjim haljinama tako i dnevnim toaletama on je znao da objedini dva retka kvaliteta - inovativnost i bezvremenost", napisao je Bernar Arno koji je na čelu kuće LVMH.

Modna kuća je takođe odala počast svom osnivaču u saopštenju pozdravljajući osobu koja je bila nezaobilazna u svetu francuske visoke mode i simbol pariske elegancije tokom više od pola veka.

"I danas njegov pristup modi i njegov uticaj opstaju, njegovo delo i dana ostaje relevantno", navodi se u saopštenju.

Izložba posvećena radu Živanšija organizovana je prošle godine u Muzeju čipke u Kaleu na severu Francuske, u regionu odakle on potiče.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
28.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve