BIVŠI GRADONAČELNIK KOJI JE UBIO SUPRUGU: Samo sam hteo da zapretim

BIVŠI GRADONAČELNIK KOJI JE UBIO SUPRUGU: Samo sam hteo da zapretim


Bivši gradonačelnik Teherana priveden je nakon što je priznao da je ubio svoju suprugu hicem iz vatrenog oružja. Mohamad Ali Najafi (67) predao se vlastima pošto je telo njegove bivše supruge, 35. godišnje Mitre Ostad, pronađeno u njenoj kući, prenosi Jutarnji.hr.

Najafi je izjavio da je samo želeo da zapreti svojoj supruzi i da je njena smrt nesrećan slučaj. Supružnici su živeli odvojeno, a Najafi tvrdi da je neuspešno pokušavao da dobije njen pristanak za razvod.

Nakon svađe, bivši gradonačelnik je uzeo napunjen pištolj i upitio se u kupatilo u kome je bila Mitra. Prema njegovim rečima, kada je žena videla pištolj, uplašila se i bacila na njega, što je dovelo do natezanja i pucnja iz pištolja.

Printscreen

Printscreen

Kaže da je razmišljao o samoubistvu, ali je zaključio da je najbolje da ovaj slučaj reši pravosuđe. Šef teheranske policije je otkrio da je Najafijeva dozvola za posedovanje oružja istekla pre četiri godine.

Kontroverzu celog slučaja pojačao je i snimak na kome se vidi kako Najafi pije čaj i ćaska sa policajcima koji su ga priveli.

Iranci su šokirani ovim slučajem i komentarišu kako se poštovanje koje su policajci ukazali Najafiju razlikuje od njihovog ophođenja prema običnjim građanima za mnogo manje prekršaje.

Najafi je na mestu gradonačelnika Teherana bio od avgusta 2017. do aprila 2018. godine. Bio je na glasu kao reformator, a u jednom periodu karijere bio je i ministar obrazovanja. Radio je i kao savetnik z aekonomiju predsednika Hasana Ruhanija.

Mesto gradonačelnika je napustio posle žestokih kritika koje j edobio kada je posetio plesni nastup mladih devojaka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar