BLUMBERG BI U TRKU ZA PREDSEDNIKA SAD: Moramo skinuti Tramp, Majk je lider

BLUMBERG BI U TRKU ZA PREDSEDNIKA SAD: Moramo skinuti Tramp, Majk je lider

EPA-EFE/SHAWN THEW


Poznati milijarder Majkl Blumberg odlučan je da uđe u trku za demokratskog kandidata za predstojeće predsedničke izbore u SAD, piše BBC. Bivši gradonačelnik Njujorka smatra da postojeći kandidati Demokratske partije nisu dovoljno dobri da se suprotstave Donaldu Trampu.

Glavni kandidati za demokratsku nominaciju su Berni Sanders, Džo Bajden i Elizabet Voren, a Blumberg smatra da može da ponudi građanima mnogo više nego oni, tvrdi jedan od njegovih glavnih savetnika.

“Moramo da završimo posao i jednom za svagda sklonimo Trampa sa mesta predsednika. Majkl je nezadovoljan trenutnim izborom kandidata, a on bi svojim liderskim sposobnostima mogao da ujedini ljude oko istog cilja i nanese poraz Trampu”, rekao je Hauard Volfson.

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Blumbergovo bogatstvo procenjeno je na 52 milijarde dolara, prema Forbsovim podacima, što znači da je 17 puta “teži” od Trampa u finansijskom smislu.

Mediji o njemu pišu kao o filantropu koji ulaže mnogo novca u humanitarne svrhe, a preko svojih čvrstih veza kontroliše i lobi za prodaju oružja. U korist mu ne idu godine, jer iz istog razloga, navodno, opada popularnost i Bajdena i Sandersa, budući da svi imaju više od 75 godina.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar