BOLNICE PUNE: U Italiji tragičan rekord preminulih od koronavirusa

BOLNICE PUNE: U Italiji tragičan rekord preminulih od koronavirusa

EPA-EFE/Alessandro Di Marco


U Italiji je u jednom danu otkriveno više od 35 hiljada novozaraženih koronavirusom i zabeležen tragičan rekord preminulih – 580 u roku od 24 sata, piše agencija Ansa i podseća da još od aprila, na vrhuncu prvog talasa pandemije, nije bilo toliko žrtava Covid-19 u jednom danu.

Indikator brzine širenja zaraze Rt je poslednjih dana stabilan, mada još visok i zavisno od regije kreće se između 1,5 i 2, što je slučaj u regiji Lombardija.

 EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Indikator Rt se računa na osnovu 21 parametra koji pokazuje epidemiološko stanje, a jedna zona smatra se sigurnom od zaraze kada je Rt ispod 1.

Povezane vesti – U svetu više od 50 miliona ljudi zaraženo koronavirusom

Italijanski mediji prenose reči predsednika Visokog instituta za zdravstvo (VIZ), Silvija Brusafero, koji tvrdi da pooštrene vladine mera koje su na snazi od prošle sedemice daju prve rezultate.

Po njegovim rečima, ključno za zaustavljanje širenja zaraze je individuano ponašanje, odnosno pridržavanje osnovnih mera zaštite: držanje fizičke distance, izbegavanje okupljanja i lična higijena.

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Dnevni list “Il fato Kotidijano” piše da se ubrzano pune odeljenja intenzivne nege gde je trenutno skoro 3.000 zaraženih pacijenata.

Povezane vesti – NOVE MERE U ITALIJI: Nekome preterane, naučnici kažu da kasne

U reportaži o stanju u kovid-bolnicama opisuje situaciju u severnoj regiji Lombardija gđe je u poslednja 24 sata zabeleženo 11 hiljada novozaraženih.

List prenosi reči direktora bolnice u gradu Komo koji tvrdi da su na granici izdržljivosti, a bolnice pred kolapsom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar