BORBA PROTIV KORONAVIRUSA: Kina traži od Rusije lek triazavirin

BORBA PROTIV KORONAVIRUSA: Kina traži od Rusije lek triazavirin

AP Photo/Arek Rataj, File


Kineski generalni konzulat kontaktirao je uralsko odeljenje Ruske akademije nauka (RAS) povodom isporuke leka triazavirina u Kinu, izjavio je novinarima predsednik Ruske akademije nauka Aleksandar Sergejev.

Prema rečima zamenika ministra zdravlja Rusije Sergeja Krajevoja, Kina testira triazavirin u borbi protiv koronavirusa, preneo je TAS S.

Lek je već poslat u rusku ambasadu u Kini radi zaštite zaposlenih i članova njihovih porodica.

“Konzul za nauku i tehnologiju kineskog generalnog konzulata u Jekaterinburgu kontaktirao je uralsko odeljenje RAS-a, tražeći pomoć u slanju leka triazavirin radi lečenja koronavirusa”, rekao je Sergejev.

AP Photo/Rahmat Gul

AP Photo/Rahmat Gul

“Kina je zatražila 500 pakovanja ovog leka”, naveo je Sergejev i dodao da su se sa predstavnicima konzulata sastali 28. januara kada su oni izrazili spremnost da kupe lek.

Povezane vesti – Kako je kineska policija pokuša da ućutka lekara koji je prvi upozorio na virus

Prema rečima predsednika Ruske akademije nauka, u skladištu u Novouralsku ima 800 kilograma ovog leka, koje je RAS spreman da pošalje u Kinu.

Aleksandar Petrov, predsednik Upravnog odbora Medsinteza koji proizvodi triazavirin, rekao je da fabrika može da radi non-stop, ako lek prođe test za lečenje bolesti.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar