Brat iranskog predsednika osuđen na pet godina zatvora zbog korupcije

Brat iranskog predsednika osuđen na pet godina zatvora zbog korupcije

Iranian President Hassan Rouhani speaks in a press conference in Tehran, Iran, Monday, May 22, 2017. Iran's newly re-elected President Hassan Rouhani on Monday called relations with the United States "a curvy road," saying he hoped the Trump administration will "settle down" enough for his nation to better understand it. (AP Photo/Vahid Salemi)


Iranski sud osudio je Hoseina Ferejoduna, brata predsednika te zemlje Hasana Rohanija, na pet godina zatvora zbog korupcije.

U maju je Ferejodun osuđen na neodređenu zatvorsku kaznu u slučaju korupcije, za koji pristalice predsednika smatraju da je bio politički motivisan, prenosi Rojters.

Ferejodun je poznat kao pouzdan savetnik Rohanija i bio je uključen u razgovore koji su kulminirali 2015. godine nuklearnim sporazumom između Teherana, Vašingtona i četiri druge zemlje. Suđenje je počelo prošlog februara, a pravosuđe nije dalo detalje o optužbama.

Portparol sudstva Golamhosein Esmaili izjavio je da je moguće da će se predsednikov brat suočiti i sa optužbama u drugom slučaju, ali nije izneo više detalja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar