BRITANSKI LORD I “TAJFUNI” U CRNOJ GORI: Bez susreta sa Milom Đukanovićem

BRITANSKI LORD I “TAJFUNI” U CRNOJ GORI: Bez susreta sa Milom Đukanovićem

EPA-EFE/FLORIAN WIESER


Zamenik predsedavajućeg Doma lordova i državni sekretar za odbranu Velike Britanije Lord Hau boravi u poseti Crnoj Gori. Sa njim su stigla i dva borbena aviona tipa “Jurofajter tajfun” koji su stacionirani na aerodromu “Knjaz Danilo” u Golubovcima, prenosi RTCG.

Zanimljivo je da se Lord Hau neće sastati sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem. Upućeni tvrdi da je ovo još jedan dokaz toga da je Đukanović u nemilosti Velike Britanije, što je postalo više nego jasno nakon teksta britanskog diplomate Sir Ajvora Robertsa za magazin “Politiko”, u kojem navodi da “Đukanović pripada prošlosti” i da je “vreme da najdugotrajniji evropski vladar ode”.

“Tokom posete, lord Hau će se sastati sa predsednikom vlade Duškom Markovićem i zvaničnicima Ministarstva odbrane”, saopšteno je iz britanske ambasade u Podgorici.

U saopšenju je navedeno da su sa lordom stigla dva “Jurofajter tajfuna”.

“Jurofajter je manevarski, višenamenski, dvomotorni lovački avion. Poseta lorda Haua i borbenih aviona predstavlja još jedan primer uspešne saradnje između Ujedinjenog Kraljevstva i Crne Gore”, naveli su iz ambasade.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar