BRITANSKI MEDIJI: Džonson neće platiti 32 milijarde evra EU

BRITANSKI MEDIJI: Džonson neće platiti 32 milijarde evra EU

Shutterstock


Britanski premijer Boris Džonson planira da obavesti lidere EU da će London, ukoliko napusti Uniju bez prethodnog dogovora sa Briselom, zadržati 30 milijardi funti (oko 32,7 milijardi evra) koje je bilo predviđeno da plati EU.

Kako piše “Mejl on sandej”, Džonson planira da liderima EU ovu vest saopšti tokom samita G7, koji se trenutno održava u Bijaricu, u Francuskoj.

Povezane vesti – TUSK: Nadam se da Džonsona neće pamtiti kao “gospodina Bez Dogovora”

Kako navodi londonski list, Džonson će liderima EU preneti, pozivajući se na zaključke advokata, da će London u slučaju nesporazumnog Bregzita platiti samo devet milijardi funti (oko 9,8 milijardi evra), a ne 39 milijardi funti (oko 43,1 milijardi evra), što je bila suma koju je EU dogovorila sa doskorašnjom britanskom premijerkom Terezom Mej.

Rojters prenosi da će se Džonson pozvati na zaključke advokata da je London dužan da isplati samo ovu sumu, a ne dodatne troškove “vezane za tranzicioni period”. Britanska agencija navodi da za sada nije uspeo da dobije komentar iz Džonsonovog kabineta na informaciju lista “Mejl on sandej”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar