BRITANSKO MINISTARSTVO ODBRANE: 3.500 vojnika u pripravnosti da pomogne vladi u slučaju haosa oko Bregzita

BRITANSKO MINISTARSTVO ODBRANE: 3.500 vojnika u pripravnosti da pomogne vladi u slučaju haosa oko Bregzita

Foto: Printscreen Youtube


Britanski minsitar odbrane Gevni Vilijamson rekao je danas da će oko 3.500 vojnika biti u pripravnosti da pomognu vladi da izadje na kraj s mogućim poremećajima u slučaju da Britanija izađe iz Evropske unije bez postignutog sporazuma.

Vilijamson je rekao da vojska nije dobila zvaničan zahtev za pomoć ali da će držati u pripravnosti 3.500 pripadnika, uključujući redovnu vojsku i rezerviste da bi se podržao bilo koje odelenje vlade u hitnom slučaju koji bi im zatrebao.

On je ovo izjavio u trenutku kada britanska vlada ubrzava pripreme za mogući neorganizovani Bregzit, odnosno izlazak Britanije iz EU bez dogovora.

Očekuje se da britanski kabinet danas razmotri kako dve milijarde funti (2,2 milijarde evra) vladinih sredstava raspodeliti kako bi se ublažio potencijalni ekonomski haos.

U vreme kada je preostalo nešto više od 100 dana do izlaska Velike Britanije iz EU, ostaje nejasno da li će to biti s dogovorom ili bez dogovora, što bi moglo da izazove zastoj u saobraćaju i nestašicu u toj zemlji.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar