BROJ OBOLELIH KONSTANTNO RASTE: Druga žrtva od koronavirusa van Kine

BROJ OBOLELIH KONSTANTNO RASTE: Druga žrtva od koronavirusa van Kine

Muzzafar Kasim/Malaysia's Ministry of Health via AP


Broj zaraženih od koronavirusa u Kini povećan je na 20.438, a među njima je i jednomesečna beba, objavili su kineski mediji.

Kako je objavio “Pipls dejli”, pozivajući se na lokalne zdravstvene zvaničnike, koronavirus kod bebe je dijagnostifikovan juče u provinciji Guidžu. Beba je u izolaciji u bolnici i njeno stanje je trenutno stabilno.

Od posledica novog koronavirusa u Kini je, prema poslednjim podacima, umrlo je 425 ljudi.

Slučajevi koronavirusa zabeleženi su u više od 25 zemalja, a najviše u Japanu (20), Tajlandu (19) i Singapuru (18), objavio je CNN.

AP Photo/Aaron Favila

AP Photo/Aaron Favila

Druga smrt od koronavirusa van kontinentalne Kine

Hong Kong je prijavio prvu smrt od koronavirusa, a preminuo je 39-godišnji muškarac koji je oboleo nakon što je posetio kineski grad Vuhan u januaru.

To je druga smrt od koronavirusa van kontinentalne Kine.

Povezane vesti – OBUZDAVANJE: Hong Kong najavio zatvaranje 10 graničnih prelaza sa Kinom

Prva smrt izvan kontinentalne Kine prijavljena je u nedelju – 44-godišnji Kinez, umro je na Filipinima, nakon što je tamo otputovao iz Vuhana, epicentra virusa, prenosi Rojters.

Do smrtnog slučaja u Hong Kongu došlo je u trenutku kada stotine medicinskih radnika u azijskom finansijskom centru počinju drugi dan štrajka kojim žele da prisile vladu da potpuno zatvori granice grada sa kontinentalnom Kinom, dan nakon što je liderka Keri Lam ostavila otvorena tri preostala kontrolna punkta.

AP Photo/Aaron Favila

AP Photo/Aaron Favila

U bivšoj britanskoj koloniji do sada je bilo 15 potvrđenih slučajeva novootkrivenog koronavirusa, uključujući i jedan kada je do prenošenja virusa došlo lokalno.

Povezane vesti – IZGRAĐENA ZA 10 DANA: Spremna nova bolnica u Vuhanu

Prvi slučaj koronavirusa u Belgiji

Prvi slučaj koronavirusa potvrđen je i u Belgiji kod osobe koja je zajedno sa još osmoro Belgijanaca tokom vikenda evakuisana iz kineskog grada Vuhan.

AP Photo/Rahmat Gul

AP Photo/Rahmat Gul

Belgijsko Ministarstvo zdravlja je saopšilo da je zdravstveno stanje zaražene osobe dobro i da za sada nema simptome bolesti, prenosi AP. Svih devetoro belgijskih državljana, koji su evakuisani iz Vuhana u nedelju, prošli su seriju analiza u vojnoj bolnici u Briselu, prenosi Rojters. Kod osmoro njih, testovi su negativni.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar