Svet
30.07.2020. 13:24
Tanjug

"BROJ SIGURNO VEĆI" UN: Sirija ima više zaraženih nego što statistika pokazuje

w_56181710.jpg
Izvor: EPA / DIVYAKANT SOLANKI

Broj pacijenata zaraženih korona virusom u Sirii je mnogo veći nego što to pokazuju aktuelni statistički podaci, rekao je podsekretar Ujedinjenih nacija za humanitarna pitanja i koordinator za pomoć u hitnim situacijama Mark Lovkok na Savetu bezbednosti UN-a.

Problem postoji u celoj zemlji, slučajevi su potvrđeni u svim sirijskim pokrajinama, rekao je Lovkok i dodao da je bolešću pogođeno i osoblje UN koje radi u toj zemlji.

Povezane vesti - Otkriveno koliko će koštati američka vakcina protiv koronavirusa

Broj dnevno potvrđenih slučajeva još se broji oko stotine, tako da je to još relativno nizak nivo stope rasta, dodao je Lovkok.

"Pravi broj obolelih je sigurno veći," rekao je Lovkok i dodao da je to tako zbog ograničenog broja testiranih ali i zbog toga što su ljudi nevoljni da priznaju da su bolesni, pa sve to maskira stvarno stanje epidemije.

EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Lovkok je takođe rekao i da je sirijska ekonomija uništena i zbog, takoreći decenije, sukoba u zemlji, da je ušla u period ekstemne krhkosti koju obeležava visoka inflacija, visok stepen nestabilnosti, odsustvo prihoda, kao i zatvaranje zemlje zbog širenja kovida-19-

"Ipak, oocekuje se da će ove godine biti sklopljeno ugovora za sedam odsto više nego prethodne godine," naglasio je on.

U Siriji je, prema sajtu Worldometer, obolelo 674 osobe, a premiulo 40 od početka pandemije koronavirusa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
03.08.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve