Svet
26.10.2019. 14:57
Tanjug

Ruska državljanka Marija

BUTINA STIGLA U MOSKVU Zaharova: Žrtva usađenih antiruskih stavova

w_55579233.jpg

Ruska državljanka Marija Butina, koja je u SAD odslužila 18-mesečnu kaznu za zaveru da se infiltrira u političke organizacije sa

Ruska državljanka Marija Butina, koja je u SAD odslužila 18-mesečnu kaznu za zaveru da se infiltrira u političke organizacije sa ciljem da izvrši uticaj na konzervativne američke aktiviste, izrazila je, po dolasku u Moskvu, "veliku zahvalnost" onim koji su je podržavali od hapšenja u julu 2018. godine.

Butina je jutros stigla na moskovski aerodrom Šeremetjevo, dan nakon što je puštena iz zatvora na Floridi, prenosi AP.

[caption id="attachment_250295" align="alignnone" width="642"] EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY[/caption]

Kako navodi Tas s, Butinu su na aerodromu dočekali otac Valerij, portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i 50-ak novinara.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Marija Butina, "žrtva usađenih antiruskih stavova".

"To je ono što je, nažalost, počela prethodna američka administracija, pokušavajući da uništi bilateralne odnose'''', rekla je Zaharova na aerodromu Šeremetjevo nakon dolaska Butine, prenosi AP.

[caption id="attachment_250297" align="alignnone" width="624"]EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY[/caption]

Agencija navodi da od izbora Donalda Trampa za predsednika SAD ruski zvaničnici neprestano tvrde da je pogoršanje odnosa između dve zemlje izazvano "rusofobijom" koja je preneta iz vremena administracije Baraka Obame.

Povezane vesti - Završena saga o ruskoj špijunki 

"Butina zaista nije imala nameru da ikome nanese štetu. Ona je samo devojka, samo mlada žena. Želela je da investira svoju mladost, dar i talenat u odnose među ljudima", dodala je Zaharova.

[caption id="attachment_250299" align="alignnone" width="595"] EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY[/caption]

Marija Butina, koja je priznala da je ruski agent, uhapšena je u julu prošle godine i osuđena na 18 meseci zatvora zbog kovanja zavere u cilju promovisanja ruskih interesa.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
16.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve