BUTINA STIGLA U MOSKVU Zaharova: Žrtva usađenih antiruskih stavova

BUTINA STIGLA U MOSKVU Zaharova: Žrtva usađenih antiruskih stavova

AP Photo/Alexander Zemlianichenko


Ruska državljanka Marija Butina, koja je u SAD odslužila 18-mesečnu kaznu za zaveru da se infiltrira u političke organizacije sa ciljem da izvrši uticaj na konzervativne američke aktiviste, izrazila je, po dolasku u Moskvu, “veliku zahvalnost” onim koji su je podržavali od hapšenja u julu 2018. godine.

Butina je jutros stigla na moskovski aerodrom Šeremetjevo, dan nakon što je puštena iz zatvora na Floridi, prenosi AP.

 EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Kako navodi Tas s, Butinu su na aerodromu dočekali otac Valerij, portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i 50-ak novinara.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da je Marija Butina, “žrtva usađenih antiruskih stavova”.

“To je ono što je, nažalost, počela prethodna američka administracija, pokušavajući da uništi bilateralne odnose””, rekla je Zaharova na aerodromu Šeremetjevo nakon dolaska Butine, prenosi AP.

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Agencija navodi da od izbora Donalda Trampa za predsednika SAD ruski zvaničnici neprestano tvrde da je pogoršanje odnosa između dve zemlje izazvano “rusofobijom” koja je preneta iz vremena administracije Baraka Obame.

Povezane vesti – Završena saga o ruskoj špijunki 

“Butina zaista nije imala nameru da ikome nanese štetu. Ona je samo devojka, samo mlada žena. Želela je da investira svoju mladost, dar i talenat u odnose među ljudima”, dodala je Zaharova.

 EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Marija Butina, koja je priznala da je ruski agent, uhapšena je u julu prošle godine i osuđena na 18 meseci zatvora zbog kovanja zavere u cilju promovisanja ruskih interesa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar