Svet
13.07.2019. 12:42
Tanjug

CDU CENZURIŠE STANJE MERKELOVE: Kao da nije bilo tri napada drhtavice

merkel-trump-beta-ap-2.jpg
Izvor: AP / Markus Schreiber

Dok se u Nemačkoj već danima neprestano govori o zdravstvenom stanju nemačke kancelarke Angele Merkel, njena vladajuća Hrišćansko-demokratska unija (CDU) odbija da daje komentare ovim povodom.

Prema CDU kao da nije bilo tri javna napada drhtavice kancelarke, ističe viskotiražni nemački dnevnik "Bild". List optužuje CDU za cenzuru, i da su napadi drhtavice kancelarke tabu tema za tu stranku.

Povezane vesti - Ponovo se tresla

Drhtavica nemačke kancelarke je glavna tema u svim medijima na nemačkom, u kojima se spekuliše o uzrocima za napade. Zbog napada drhtavice, Merkelova je u četvrtak promenila protokol prilikom posete koleginice iz Danske i sedeći su saslušale himne dve zemlje.

https://www.youtube.com/watch?v=EGbpVlfn1zI

Zdravstveno stanje kancelarka je ranije objasnila psihosomatskom reakcijom tokom prvog napada pre više od mesec dana, kada se srela sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Najpre je rekla da je drhtavicu izazvala dehidratacija usled vrućine.

U Nemačkoj se spekuliše da bi ti napadi mogli biti i posledica psihičkog opterećenja zbog smrti njene majke, sa kojom je bila veoma prisna, a koja je preminula u aprilu.

Međutim, mnogi ipak smatraju da se radi o bolesti, te se brinu za zdavlje šefice nemačke vlade, i podsećaju da je svih ovih godina bila otporna na pritiske svih vrsta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
26.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve