Svet
13.08.2020. 12:57
R. E. / Tanjug

Cena ruske vakcine za izvoz najmanje 10 dolara za dve doze

shutterstock_1710548227.jpg

Cena ruske vakcine protiv korona virusa za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze, rekao je predsedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.

"Prema našim procenama, cena će biti najmanje 10 dolara za dve doze, za tržište izvoza", rekao je on za TV kanal Rusija-24, navodeći da će prve serije verovatno biti skupe.

Shutterstock Shutterstock

Vakcina će postati jeftinija kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim, kazao je Repik, prenosi TAS S. Rusija je prva zemlja koja je juče registrovala vakcinu protiv korona virusa koja se zove Sputnjik V.

Direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju "Gamaleja", Aleksandar Gintsburg izjavio je kako Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina protiv Covid-19 mesečno u decembru i januaru.

Shutterstock Shutterstock

"Prema planu, očekuje se da će kompanije dostići svoj pun kapacitet u decembru ili januaru. Kapacitet treba da bude oko pet miliona vakcina mesečno, možda i vise", rekao je Gintsburg novinarima.

Povezane vesti - RUSKI MINISTAR ZDRAVLJA: Naša vakcina protiv korone štiti dve godine

Ako bude tako, čitava zemlja će biti snabdevena adekvatnim lekom za godinu dana, naveo je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin juče je objavio da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv Kovida 19 u svetu koju je razvio centar "Gamaleja".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
13.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve