Svet
27.02.2023. 07:05
Beta-AFP

Vilijam Berns

Šef CIA ozbiljno optužio Kinu

kina, rusija
Izvor: Shutterstock

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns izrazio je uverenje da Kina razmišlja o snabdevanju oružja Rusiji za rat u Ukrajini, ali SAD nemaju indikacije da je takva odluka doneta u Kini.

"Uvereni smo da kinesko rukovodstvo razmatra isporuku smrtonosne opreme Rusiji", rekao je Berns u intervjuu za američku televizijsku mrežu CBS.

Berns je dodao da za sada SAD ne znaju da li je doneta konačna odluka o tome, niti ima dokaze da je neko oružje isporučeno Rusiji.

SAD već nedelju dana optužuju Kinu da razmatra isporuku oružja Rusiji kako bi podržala njenu ofanzivu u Ukrajini, što Peking negira.

Američki mediji su preneli da bi se ta isporuka odnosila na bespilotne letelice i municiju.

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan izjavio je da SAD ostaju "budne" i potvrdio upozorenje Vašingtona Pekingu o posledicama ukoliko dođe do kineskog snabdevanja Rusije oružjem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Indijskom okeanu vojne vežbe Rusije, Kine i Južne Afrike
1

Test rakete "cirkon"

18.02.2023. 04:06

U Indijskom okeanu vojne vežbe Rusije, Kine i Južne Afrike

Rusija, Kina i Južna Afrika počinju zajedničke vojne vežbe u Indijskom okeanu, kod južnoafričke obale, demonstrirajući bliske veze u vreme ruske invazije na Ukrajinu i napetih odnosa Kine sa Zapadom.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
30.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve