CIPRAS O ZATVARANJU GRANICA: Svaka grčka vlada bi uradila isto što radi Micotakis

CIPRAS O ZATVARANJU GRANICA: Svaka grčka vlada bi uradila isto što radi Micotakis

EPA-EFE/ALEXANDROS BELTES


Bivši grčki premijer Aleksis Cipras kaže da nema sumnje da bi svaka grčka vlada uradila isto što radi aktuelna vlast u Grčkoj vezano za situaciju sa migrantima na tursko-grčkoj granici.

Cipras je takođe podržao zatvaranje granice sa Turskom, prenosi MIA.

“Ne postoje sumnje, od trenutka kada postoji ovaj masovan pokušaj za migrantski priliv u zemlji, da bi svaka vlada uradila isto ono što radi aktuelna vlast”, kaže Cipras.

U intervjuu za grčku televiziju Mega, Cipras je podržao zatvaranje granica, izjavljujući da se Grčka nalazi pred geopolitičkom pretnjom i zahtevao je od grčkog premijera Kirijakosa Micotakis da sazove liderski sastanak.

 EPA-EFE/SOTIRIS BARBAROUSIS

EPA-EFE/SOTIRIS BARBAROUSIS

“Suočavamo se sa geopolitičkom pretnjom, ne pred dramom izbeglica, koje ne treba da tretiramo kao neprijatelje, već pred geopolitičkom pretnjom od strane Turske. A kada imamo pretnje geopolitičkog karaktera, mi političke snage moramo da imamo minimalni okvir za razumevanje, ako ne i jednoglasnost”, rekao je Cipras.

Povezane vesti – “NIJE SLUŽBENO” EU: Turska nije zvanično promenila politiku prema izbeglicama

Bivši grčki premijer i lider SIRIZA rekao je da njegova zemlja trba da zahteva suštinsku podršku EU, da zapreti vetom u svim odlukama Evropskog saveta, ali i sankcijama za Tursku.

Takođe, dodao je da je Turska jednostrano poništila sporazum sa EU.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar