Svet
04.03.2020. 14:38
Tanjug

Bivši grčki premijer

CIPRAS O ZATVARANJU GRANICA: Svaka grčka vlada bi uradila isto što radi Micotakis

w_55718132.jpg

Bivši grčki premijer Aleksis Cipras kaže da nema sumnje da bi svaka grčka vlada uradila isto što radi aktuelna vlast

Bivši grčki premijer Aleksis Cipras kaže da nema sumnje da bi svaka grčka vlada uradila isto što radi aktuelna vlast u Grčkoj vezano za situaciju sa migrantima na tursko-grčkoj granici.

Cipras je takođe podržao zatvaranje granice sa Turskom, prenosi MIA.

"Ne postoje sumnje, od trenutka kada postoji ovaj masovan pokušaj za migrantski priliv u zemlji, da bi svaka vlada uradila isto ono što radi aktuelna vlast", kaže Cipras.

U intervjuu za grčku televiziju Mega, Cipras je podržao zatvaranje granica, izjavljujući da se Grčka nalazi pred geopolitičkom pretnjom i zahtevao je od grčkog premijera Kirijakosa Micotakis da sazove liderski sastanak.

[caption id="attachment_271597" align="alignnone" width="675"] EPA-EFE/SOTIRIS BARBAROUSIS EPA-EFE/SOTIRIS BARBAROUSIS[/caption]

"Suočavamo se sa geopolitičkom pretnjom, ne pred dramom izbeglica, koje ne treba da tretiramo kao neprijatelje, već pred geopolitičkom pretnjom od strane Turske. A kada imamo pretnje geopolitičkog karaktera, mi političke snage moramo da imamo minimalni okvir za razumevanje, ako ne i jednoglasnost", rekao je Cipras.

Povezane vesti - "NIJE SLUŽBENO" EU: Turska nije zvanično promenila politiku prema izbeglicama

Bivši grčki premijer i lider SIRIZA rekao je da njegova zemlja trba da zahteva suštinsku podršku EU, da zapreti vetom u svim odlukama Evropskog saveta, ali i sankcijama za Tursku.

Takođe, dodao je da je Turska jednostrano poništila sporazum sa EU.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve