Svet
14.04.2024. 13:10
Beta

Crna Gora

Zbog čega su UHAPŠENI bivši specijalni tužilac i visoki policijski zvaničnik

1
Izvor: Shutterstock

Bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović i nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su rano jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

 

"Na osnovu međusobne saradnje i višemesečnog koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, po nalogu SDT, Specijalno policijsko odeljenje je, uz asistenciju Sektora policije specijalnih namena, lišilo slobode M.K. bivšeg glavnog specijalnog tužioca i Z.L. bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije, zbog osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja", kazao je državni tužilac Vukas Radonjić, koji je i portparol SDT.

Premijer Crne Gore Milojko Spajić pozdravio je danas hapšenje Lazovića i Katnića.

"Ove akcije svedoče o stepenu infiltracije organizovanog kriminala u institucije sistema, koje su stvorene za vreme bivših vlasti. Zato je jako važno da aktuelna Vlada kroz stvaranje zakonskih i praktičnih uslova - pravi jasan diskontinuitet od nekadašnje prakse i suštinski načini našu zemlju evropskom - odnosno slobodnom od pošasti kriminala i korupcije koji nas prate decenijama", napisao je Spajić na mreži X.

Dodao je da svaka grana vlasti mora da radi svoj posao sa motivom da se kroz efikasnu saradnju dolazi do zajedničkog cilja.

"Te, za profesionalan i jako odgovoran rad SDT, Vlada i nadležne uprave, će nastaviti da obezbeđuju adekvatnu podršku, kako bi se vladavina prava primenjivala efikasno i u punoj meri", naveo je Spajić.

Jutrošnja hapšenja pozdravili su i potpredsednik Vlade Aleksa Bečić, ministar unutrašnjih poslova danilo Šaranović i vladajuće političke stranke.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve