Svet
10.03.2021. 20:03
Tanjug

Crna Gora zaključala 11 gradova i opština

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Umesto odluke o zaključavanju države, što je u dva navrata tražio predsednik Milo Ðukanović, nadležni u Crnoj Gori su odlučili da zaključaju 11 gradova i opština u kojima se zabranjuje rad tržnih centara, kladionica i fitnes centara.

Ova mera će važiti u narednih sedam dana.

Povezane vesti - Crna Gora traži hitnu pomoć zemalja EU i NATO u zdravstvenim radnicima

Pooštrena mera važi za gradove i opštine koje imaju 14-dnevnu stopu incidence na 100.000 stanovnika veću od 800, a to su: Podgorica, Budva, Tivat, Herceg Novi, Ulcinj, Cetinje, Nikšić, Plužine, Bar, Kotor i Pljevlja.

Takođe je zabranjeno kretanja stanovnika izvan tih opština, izuzev za ranije definisane izuzetke i uz potvrde, saopštio je Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Galić je na pres konferenciji rekao da novim epidemiološkim merama zabranjuje se rad ugostiteljskih objekata, osim za goste hotela.

U navedenim gradovima nastava će se obavljati onlajn već od sutra u škola, a vrtići od petka.

Povezane vesti - Nagli skok broja novoobolelih u zemljama regiona

Granice sa susednim zeljama ostaju otvorene, a crnogorski državljani i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, kao i stranci, osim ako ulaze iz BiH, Srbije, tzv. Kosova ili Albanije, moraju da prilože negativan rezultat PCR ili brzog antigen testa, ne starijeg od 48 sati ili pozitivnog serološkog nalaza na antitijela, ne starijeg od mesec dana.

Policijski čas u Crnoj Gori ostaje na snazi, a na konferenciji je rečeno da će izlazak iz objekta stanovanja nakon 21 sat i nenošenje maski ubuduće biti posebno kažnjavano.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
15.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve