Svet
13.07.2021. 13:10
Tanjug

Možda na jesen

Da li je vreme da SZO odobri Sputnjik V?

vakcina
Izvor: EPA / FAROOQ KHAN

Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF) očekuje da će Svetska zdravstvena organizacija (SZO) odobriti vakcinu Sputnjik V protiv koronavirusa u septembru ili oktobru, rekao je u intervjuu za indijski TV kanal šef fonda Kiril Dmitrijev.

"Čekamo odobrenje na jesen. Nadamo se da će se to možda dogoditi u septembru ili oktobru, ali naravno da je na njima. Mislim da postoji već mnogo pozitivnih izveštaja o Sputnjiku V", rekao je Dmitrijev, prenosi agencija Tas s.

Kako se navodi, ranije je pomoćnica generalnog direktora SZO Mariangela Simao rekla da organizacija nastavlja da ocenjuje Sputnjik V.

Do danas je vakcina Sputnjik V registrovana u 67 zemalja sa ukupnim brojem stanovništva od preko 3,5 milijardi ljudi.

Podaci regulatora u velikom broju zemlje, uključujući Argentinu, Srbiju, Bahrein, Mađarsku, Meksiko i druge zemlje, dobijeni tokom vakcinacije stanovništva, pokazuju Sputnjik V kao jednu od najsigurnijih i najefikasnijih vakcina protiv korona virusa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sputnjik V efikasan i protiv novih sojeva korone
Vakcina, Sputnjik V

Ruska vakcina

12.07.2021. 17:23

Sputnjik V efikasan i protiv novih sojeva korone

Ruska vakcina Sputnjik V efikasna je protiv novih sojeva korona virusa, pokazuju rezultati studije koju je ruski Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja objavio u međunarodnom časopisu Vakcine, a potvrđeno je u saopštenju Ruskog fonda za direktne investicije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
3°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve