Svet
02.03.2024. 02:00
R.E.

Greške prilikom istrage

Osuđen na SMRT, pa oslobođen krivice nakon 30 GODINA

zatvor
Izvor: Shutterstock

Danijel Gvin iz Pensilvanije, koji je osuđen na smrt zbog ubistva žene i podmetanja požara, ipak je proglašen nevinim i nakon 30 godina oslobođen je krivice, saopšteno je iz kancelarije okružnog tužilaštva Filadelfije.

 

Gvin je pušten iz zatvora u Pensilvaniji nakon što je tužilaštvo saopštilo da je pronašlo greške prilikom istrage, preneo je ABC njuz.

"Oslobađanje Danijela Gvina je čin oslobađanja čoveka koji je očigledno nevin. Nažalost, ovo ukazuje na eru netačne, i u to vreme lošeg rada policije i tužilaštva, koje je poljuljalo poverenje u naše zajednice do današnjeg dana", rekao je okružni tužilac Filadelfije Leri Krasner.

Marša Smit, beskućnica, ubijena je 20. novembra 1994. godine nakon što je izbio požar u nenaseljenoj zgradi, u zapadnoj Filadelfiji.

Tužilaštvo je tada reklo da su Marša, Gvin i još tri osobe bile prisutne u zgradi u vreme požara, a porota se prilikom donošenja odluke oslanjala na netačna svedočenja svedoka i Gvinovo priznanje.

Ono što je Gvin tada ispričao poklapalo se, kako je utvrđeno, sa načinom na koji je izbio požar, navodi se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Smrtna kazna izvršena azotom
1

Alabama

26.01.2024. 09:24

Smrtna kazna izvršena azotom

U američkoj saveznoj državi Alabami pogubljen je osuđenik upotrebom azota, saopštila je guvernerka Kej Ajvi.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
7°C
22.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve