Svet
04.10.2019. 17:31
Tanjug

DE NIRO OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE: Asistentkinja tvrdi da ima snimke razgovora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Grem Čejs Robinson, bivša asistentkinja Roberta de Nira, tužila je slavnog glumca za navodnu "seksualnu diskriminaciju, neprijateljsko radno okruženje i uznemiravanje", a na ime odštete traži 12 miliona dolara.

Robinsonova tvrdi da je dobitnik dva Oskara davao "seksualno eksplicitne komentare" i da ju je verbalno zlostavljao, kao i da ima snimke telefonskih razgovora kojima to može da dokaže, prenosi CBS.

Robinsonova navodi da više nije mogla da izdrži "neprijateljsko radno okruženje" i da je preko branioca obavestila De Nira i kompaniju Čenel prodakšns da razmišlja o tužbi za diskriminaciju.

Tvrdi i da je glumac činio "neželjene fizičke kontakte" i seksualne komentare, da joj je plaćao manje zbog njenog pola i da ju je ponižavao dodeljivanjem "stereotipno ženskih dužnosti", kao što su kućni poslovi.

Robinson kaže i da joj je De Niro pretio kada je pokušala da da otkaz i da je tužba koju je protiv nje pokrenula njegova kompanija Čenel prodakšns osveta. Ona je podnela tužbu saveznom sudu na Menhetnu, nakon što ju je De Niro u avgustu tužio zbog utaje šest miliona dolara dok je koristila kreditnu karticu njegove kompanije za sopstvene potrebe.

Robinsonova je u tužbi opisana kao "nelojalan zaposlenik" i optužena da je "više puta i metodično" zloupotrebljava De Nirovo poverenje radi pronevere sredstava, prenosi Internešenel.

U tužbi se navodi i da je ona gledala Netfliks dok je bila na poslu i tvrdi se da je u januaru provela četiri dana gledajući 55 epizoda "Prijatelja". Robinsonova je radila za De Nira od 2008. do aprila 2019. godine, a počela je kada joj je bilo 25 godina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve