DEČAK U NOVOM MEKSIKU UBIJEN ZBOG “ISTERIVANJA DEMONSKIH DUHOVA”: Ubili ga da bi se vratio “kao Isus”

DEČAK U NOVOM MEKSIKU UBIJEN ZBOG “ISTERIVANJA DEMONSKIH DUHOVA”: Ubili ga da bi se vratio “kao Isus”


Trogodišnji dečak koji je pronađen zakopan u improvizovanoj kuću u Novom Meksiku umro je u ritualu “isterivanja demonskih duhova”, saopštili su tužioci.

FREEPIK.COM

FREEPIK.COM

Telo dečaka pronađeno je u tunelu na severu Taosa, nakon što je policija pretražila to područje 3. avgusta.

Tvrdi se da je njegova šira porodica verovala da će se  “vratiti kao Isus”  da identifikuje “korumpirane” mete za napad.

Jedanaestoro druge dece uzrasta od godinu dana do pet godina, nađeni su izgladneli i obučeni u krpe. Oni suodvedeni na sigurno, potvrdili su naldežni.

Dva muškarca i tri žene, koji su svi rođaci ili u braku jedni s drugima, bili su tu zajedno sa decom. Svi oni biće optuženi po 11 tačaka o zlostavljanju dece.

Oni su: Otac trogodišnjeg dečaka Siraj Ibn Vahaj, njegova žena Dženi Livejl, njegovi zet i sestra Lukas Morton i Sabana Vahaj, i druga sestra Hujra Vahaj.

Oni su napravili “kuću” koristeći stare gume i drvene palete.

Specijalni agent FBI-a, Trevis Tejlor, rekao je da je Ibn Vahajev petnaestogodišnji sin ispričao kako mu je jedno od odraslih reklo da će se duh mrtvog trogodišnjaka vratiti “kao Isus” da pomogne grupi u suzbijanju nasilničkih napada.

Abdul – Gani umro je nakon što je njegov otac stavio svoju ruku na dečakovu glavu i izgovorio delove iz Kurana, dodao je Tejlor.

Advokati odbrane saopštili su kako tužioci pokušavaju da kriminalizuju  njihove klijente jer su Afroamerikanci i muslimani.

“Da su ovi ljudi belci i hrišćani, niko ne bi ni spomenuo ubistvo iz religijskih razloga, molitvu iznad tela ili dodirivanje tela i priču o duhovima”, rekao je advokat Tomas Klark.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar