“DELUJE NEOTESANO, ALI JE SJAJAN MOMAK” Tramp stao u Đulijanijevu odbranu

“DELUJE NEOTESANO, ALI JE SJAJAN MOMAK” Tramp stao u Đulijanijevu odbranu

Rudi Djulijani, AP Photo/Pablo Martinez Monsivais


Donald Trump stao je je u odbranu svog ličnog advokata Rudija Đulijanija, pošto je objavljeno je da je Đulijani pod saveznom istragom na Menhetnu. Đulijani “možda izgleda pomalo neotesano, ali on je takođe sjajan momak i divan advokat”, tvitnuo je TRamp, a prenosi Gardijan.

Predsednik SAD nije rekao da li je Đulijani još uvek njegov lični advokat ili ne.

Đulijani je pod pritiskom zbog svoje nezvnaične uloge u Trampovim pokušajima da izvrši pritisak na Ukrajinu da istraži Džoa Bajdena, potencijalnog protivnika na izborima 2020., zbog neosnovanih optužbi za korupciju u koje je uključen sin bivšeg potpredsednika.

AP Photo/Evan Vucci

AP Photo/Evan Vucci

Agencije prenose da je Đulijani, pod istragom federalnih tužilaca u Njujorku zbog mogućeg kršenja zakona o lobiranju, a jedan od izvora je rekao da se istraga odnosi na pokušaje Đulijanija da diskredituje bivšu američku ambasadorku u Ukrajini, Mari Jovanovič.

Njujork tajms je u petak objavio da je i sam Đulijani bio pod saveznom istragom zbog svog rada u Ukrajini. U istom dokumentu se takođe navodi da je Đulijani 2017. godine pokušao da oslobodi klijenta kao deo zamene zarobljenika sa Turskom, što je potez blokiran od strane Trampovog prvog državnog sekretara Reksa Tilerson.

Dvojica biznismena sa Floride, povezanih sa Đulijanijem, optužena su su u četvrtak za kršenje federalnih propisa o finansiranju političkih kampanja.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar