DEVET NOVINARA POGINULO U KABULU: Bombaš samoubica predstavio se kao fotoreporter, počeo da slika, a onda je usledila eksplozija

DEVET NOVINARA POGINULO U KABULU: Bombaš samoubica predstavio se kao fotoreporter, počeo da slika, a onda je usledila eksplozija

Foto: Printscreen youtube


Najmanje 29 osoba, među kojima i fotograf novinske agencije France-Presse i još osam drugih novinara, ubijeno je u dvostrukom samoubilačkom napadu u Kabulu. Odgovornost za napad je neposredno preuzela Islamska država koja se u svom saopštenju usmerila na “izdajice u redovima snaga bezbednosti i medija.

Prema najnovijim podacima ministarstva unutrašnjih poslova u Kabulu, u dvostrukom napadu poginulo je najmanje 29 osoba, a 49 ih je ranjeno. Ubica je glumio da je fotoreporter.

“Osam novinara i četiri policajca među ubijenim su osobama u te dve eksplozije”, istakao je portparol ministarstva Hajib Danish.

Shah Marai, glavni fotograf ureda France-Pressea u Kabulu, koji je došao na mjesto prve eksplozije, ubijen je u drugoj eksploziji do koje je došlo tridesetak minuta kasnije.

Pet od preostalih osam ubijenih novinara radilo je za afganistansku televiziju. Prema sigurnosnom izvoru, samoubojica koji se namjerio na novinare vjerojatno se uvukao među izvjestitelje “opskrbljen kamerom”. Reutersov fotograf je lakše ozlijeđen.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar