Svet
13.08.2018. 15:20
R.E./ Alo

DEVOJČICA IZ VELIKE BRITANIJE NAJPAMETNIJE DETE NA SVETU: Ima veći IQ nego Ajnštajn i Hoking

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

 

Ofelija Morgan-Dev proglašena je najpametnijim detetom u Velikoj Britaniji. Ofelijin koeficijent ingeligencije je 171, dok su genijalci Albert Ajnštajn i Stiven Hoking imali 160.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Mala Ofelija izgovorila je prvu reč sa osam meseci, a brzo je svladala brojeve, boje i abecedu. Njena majka Natali shvatila je da ima pametno dete, a stručnjaci su potvrdili da je devojčica iznad proseka.

Devojčica se seća šta se oko nje događalo dok nije još proslavila prvi rođendan, što je veoma čudno, jer ljudi obično ne pamte pre treće godine.

“Voli da sa mnom i tatom čita knjige, igra se sa brojevima i slovima na računaru. Jako je aktivna, uvek nešto radi i živahna je. Voli da se igra i sa svojim vršnjacima u parku. Ona je predivna devojčica, želim samo da bude zdrava i srećna", rekla je njena majka Natali za Dejli mejl.

Trogodišnjakinja je, zahvaljujući visokom koeficijentu inteligencije, postala najmlađa članica Udruženja MENSA.

"Mnogi ljudi, uključujući mene, stidi se da slavi intelektualna dostignuća svoje dece. Shvatila sam da ne postoji razlika između roditelja koji slave sportske medalje svoje dece i Ofelija zaslužuje da bude hvaljena zbog toga što je izuzetno pametna", dodala je majka.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve