DIPLOMATSKI PREOKRET: Tramp nudi da pomogne ruskoj ekonomiji

DIPLOMATSKI PREOKRET: Tramp nudi da pomogne ruskoj ekonomiji

Tanjug


Manje od jednog sata nakon što je upozorio Moskvu na raketne napade u Siriji, američki predsednik Donald Tramp ponudio je da pomogne u jačanju ruske ekonomije i pozvao na prekid “trke u naoružanju”.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova poziva Vašington da uništi svoje hemijsko oružje.

Donald Tramp je, istovremeno, napisao na svom nalogu na Tviteru da je odnos SAD sa Rusijom gori nego ikad pre, pa i kada se ima u vidu period Hladnog rata.

“Nema razloga za to. Potrebni smo Rusiji kako bismo joj pomogli s njenom ekonomijom, nešto takvo bi bilo veoma lako uraditi, a treba nam da sve države zajedno rade. Zaustaviti trku u naoružanju?”, naveo je Tramp na Tviteru.

Rojters ocenjuje da je očigledno reč o diplomatskom preokretu.

Tramp je, prethodno, reagujući na izjavu ruskih zvaničnika koji su upozorili SAD povodom informacija o mogućem vojnom napadu u Siriji, poručio Rusiji da se spremi, jer “leteće rakete”.

Rusija poziva SAD da uništi svoje hemijsko oružje

Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je Vašington da uništi svoje hemijsko oružje, kao odgovor na predlog predsednika SAD Donalda Trampa da se okonča globalna trka u naoružanju.

“Sjajna ideja”, napisala je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući Trampov tvit, prenosi Rojters.

“Postoji predlog da se započne sa uništenjem hemijskog oružja. Američki”, napisala je Zaharova.

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar