Svet
07.06.2018. 12:02
R.E./RTS

DIREKTNA LINIJA SA PUTINOM PO 16 PUT: Ruski predsednik uživo o ekonomiji, trećem svetskom ratu, poskupljenju benzina

b8599371.jpg
Izvor: POOL SPUTNIK KREMLIN / Alexander Astafyev

Rusiji je potrebno dodatnih 8.000 milijardi rubalja (129 milijardi dolara) kako bi realizovala planove ekonomskog razvoja, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin u tradicionalnom godišnjem programu "Direktna linija s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom".

Vladimir Putin je, u programu koji se 16. put emituje uživo, a do čijeg početka je za ruskog predsednika stiglo dva miliona pitanja građana širom Rusije, istakao da je rast ruske ekonomije kratkoročno gledano zagarantovan.

"Sve ukazuje na to da je, kratkoročno gledano, rast zagarantovan", rekao je Putin, a prenosi ruska agencija Tas. On je, odgovarajući na pitanje jednog kamiondžije o poskupljenju benzina u Rusiji, istakao da se slaže s njim u konstataciji da cene benzina prebrzo rastu i da je to nešto što je nedopustivo. Poskupljenje je, kako je istakao, povezano sa nepravilnim regulisanjem u oblasti energetike, zbog čega će vlada preduzeti dodatne mere za stabilizaciju cena benzina.

Predsednik Rusije je zatim nazvao ministra energetike Aleksandra Novaka i pitao ga o koracima koje će Ministarstvo preduzeti po ovom pitanju.

Novak je odgovorio je da je rast cena goriva zaustavljen i da je vlada preduzela hitne mere koje daju efekta.

O trećem svetskom ratu

Odgovarajući na pitanje o trećem svetskom ratu, ruski lider je podsetio na Ajnštajnove reči.

"Ne znam kakvim oružjem će se voditi treći svetski rat, ali četvrti će se voditi palicama i kamenjem", rekao je Putin, dodajući da bi takav rat imao najpogubniji uticaj na čovečanstvo.

"Svest o tome da bi novi svetski rat mogao biti kraj civilizacije nas mora držati podalje od globalnih sukoba", izjavio je Putin.

Tradicionalni godišnji program "Direktna linija s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom" počeo je pitanjem o sivoj ekonomiji, na koje je ruski lider odgovorio da se Rusija kreće prema "stabilnoj beloj boji".

Rusija je, prema njegovim rečima, krenula putem održivog ekonomskog rasta, a u prilog tome govori rast industrije i poljoprivrede.

Pitanja upućena šefu ruske države tiču se transportne komunikacije s Krimom, sastanka s američkim predsednikom Donaldom Tampom, situacije u vezi s novinarom Arkadijem Bapčenkom, koji je nedavno inscenirao sopstveno ubistvo u Kijevu....

Pojedinci su postavili predsedniku i ličnija pitanja, kao na primer da li se plaši političkih rivala i da li misli da će ruski fudbalski tim proći grupu na predstojećem Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve