Svet
02.10.2022. 18:35
Beta

Crna Gora

Direktor Uprave prihoda i carina kaže da uopšte nije bio priveden

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević kazao je da nije ni uhapšen, niti priveden, već da se odazvao pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od njega tražena na uvid nadležnim organima.

Njegovo hapšenje prethodno su pozdravili premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Milošević je visoki funkcioner Abazovićeve URA, a premijer je u objavi na društvenim mrežama naveo da nema povlašćenih.

Milošević je, u reagovanju, poručio da je sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom. Kazao je da UPC ima blizu 1.200 zaposlenih, te da je on, kao direktor, spreman da snosi odgovornost "ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti".

Milošević je rekao da podržava akciju Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije u cilju rasvetljavanja tog slučaja i svih drugih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina.

Kazao je da stoji na raspolaganju da pruži sve neophodne informacije u cilju rasvetljavanja potencijalnih nezakonitosti, jer je to u zajedničkom interesu.

"Razumem da se ovakve informacije plasiraju medijima u ovom trenutku sa bombastičnim naslovima o mom hapšenju i razumijem da to upravo sada odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta", rekao je on.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopštili su da postoji sumnja da su službenici Uprave prihoda i carina, juče, bez adekvatnih mera obezbeđenja predviđenih procedurama za uništenje, i u saradnji sa drugim fizičkim i pravnim licima, preuzeli i izveli kamion pun cigareta predviđenih za uništenje, kojim se nisu uputili ka skladištu i fabrici u Nikšiću gdje je cigarete trebalo da budu uništene.

Iz tog tužilaštva su naveli da već duže vreme, u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem (SPO) i Agencijom za nacionalnu bezbednost (ANB), preduzima radnje u izviđaju u cilju otkrivanja lanca krijumčarenja cigareta koje su bile predviđene za uništenje.

Naveli su da je izviđajem obuhvaćen veliki broj lica, a da će tužilac doneti odluku nakon analize brojnih dosad prikupljenih dokaza i onih čije je prikupljanje u toku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
02.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve