Disney zbog korone ukida 28 hiljada radnika

Disney zbog korone ukida 28 hiljada radnika

EPA-EFE/ERIK S. LESSER


Američki medijski div Walt Disney najavio je da će ukinuti 28 hiljada radnih mesta u sektoru parkova i potrošačkih proizvoda u matičnom SAD-u zbog zatvaranja i ograničenog broja poseta, kojima se teži suzbiti širenje koronavirusa.

“Jednostavno ne možemo da odgovorno zapošljavamo sve radnike dok radimo s tako ograničenim kapacitetima”, napisao je u utorak radnicima direktor sektora parkova u Disneyju Josh D’Amaro, prenosi Index. hr.

Otkaze je nazvao “jedinom mogućom opcijom” s obzirom na koronavirus i produženje ograničenja.

Oko 67 odsto radnika koji će biti otpušteni radi pola radnog vremena, navela je komapnija.

Shutterstock

Shutterstock

Disney se u pandemiji našao na udaru kritika nakon što je u aprilu poslao na neplaćeni odmor i smanjio plate 100 hiljada radnika dok su izvršni direktori i dalje dobijali pune plate.

Kompanija je u međuvremenu otvorila nekoliko parkova, ali s ograničenim kapacitetima. Oni u Kaliforniji ostali su zatvoreni.

Procenjuje se da su poslodavci u SAD-u ponovno otvorili oko polovine radnih mesta izgubljenih od marta, ali oporavak tržišta rada počeo je da pokazuje naznake posustajanja, a predlog novog paketa mera potpore već je mesecima blokiran na Capitol Hillu, podseća agencija dpa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar