DOBRE VESTI IZ ISTRE: Od jutros nema novoobolelih, sedmoro izlečenih

DOBRE VESTI IZ ISTRE: Od jutros nema novoobolelih, sedmoro izlečenih

EPA-EFE/ANTONIO BAT


U Istarskoj županiji jutros nema novoobolelih od koronavirusa, a 28 ispitanih uzoraka brisa osoba koji su u sredu poslati na analizu su negativni, dok su u međuvremenu još tri pacijenta oporavljena, saopštio je u petak županijski Stožer civilne zaštite, preneo je Večernji list.

“Od 28 ispitanih uzoraka brisa, svi su negativni na koronavirus. Nema novoobolelih, tri su pacijenta oporavljena u Istarskoj županiji, trenutno brojimo ukupno sedam oporavljenih”, potvrdio je načelnik županijskog Stožera Dino Kozlevac.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta

EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Dodao je da je tokom četvrtka uzeto 29 novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus koji su dostavljeni u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević”.

Povezane vesti – KORONA U SVETU: Više od milion zaraženih i 50.000 mrtvih

“Zadovoljni smo trendom, ali  ponavljam, građani moraju i dalje biti disciplinovani i moraju da se drže propisanih mera jer će nam to omogućiti da što pre izađemo iz ove situacije. Dakle, mere i dalje moraju biti na snazi i moraju se strogo poštovati, samo tako ćemo pobediti ovu bitku protiv virusa”, poručio je Kozlevac.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar