“DRŽAVNA TAJNA”: Kremlj neće otkrivati detalje o smrti mornara u ruskoj podmornici

“DRŽAVNA TAJNA”: Kremlj neće otkrivati detalje o smrti mornara u ruskoj podmornici


“Kremlj smatra da je apsolutno normalno da se ne otkrivaju sve informacije o nesreći u kojoj su poginuli mornari, to odgovara zakonu o državnoj tajni”, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

“Postoje informacije koje spadaju u kategoriju državne tajne. Ova državna tajna se poštuje u interesu države i interesu državne bezbednosti. Apsolutno je normalna praksa da se takve informacije ni na koji način ne otkrivaju”, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da razjasni neke detalje o tome što se dogodilo.

Istovremeno, on je objasnio da “ovde nema ničeg protivzakonitog i da je to u potpunosti u skladu sa zakonom Rusije o državnoj tajni”.

“Stoga nema razloga za takva pitanja”, dodao je Peskov.

On je naglasio da nema nikakve sumnje da je predsednik Rusije Vladimir Putin blagovremeno obavešten o incidentu i da ima kompletne informacije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odneo živote 14 mornara. Istražni komitet Rusije je počeo proveru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar