Svet
02.03.2021. 17:11
Tanjug

Predsednik Milo Ðukanović

ĐUKANOVIĆ: Zatvoriti granice i ubrzati imunizaciju

w_56536755.jpg

Predsednik Milo Ðukanović traži zatvaranje granica Crne Gore i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.

Ðukanović

Predsednik Milo Ðukanović traži zatvaranje granica Crne Gore i ubrzanu imunizaciju jer, kako kaže, zdravlje građana je u ozbiljnoj opasnosti.

Ðukanović smatra da su brojke preminulih "stravične", kao i obolelih od koronavirusa, što, kako ističe, iziskuje ažurno uvođenje i efikasnu primenu epidemioloških mera - zatvaranje granice za ulazak u državu bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva".

Poručio je da se u cilju zaštite građana Crna Gora mora izdići iznad podela.

Podsetio je da je za nešto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom u Crnoj Gori registrovano više od 1.000 građana.

"Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost", poručio je crnogorski predsednik, preneo je portal RTCG.

Povezane vesti - U svetu od koronavirusa zaraženo više od 115 miliona ljudi

[caption id="attachment_316815" align="alignnone" width="674"]EPA-EFE/BORIS PEJOVIC EPA-EFE/BORIS PEJOVIC[/caption]

Stravične brojke u svakodnevnom broju porasta obolelih i preminulih, kako kaže Ðukanović, ne smeju nikoga ostaviti ravnodušnim.

"Zdravlje naših građan je u ozbiljnoj opasnosti", naveo je uz apel državnim istitucijama i građanima da se vrate aktivnostima i odgovornom ponašanju kakvo je bilo u prvom talasau pandemije.

"Više nego ikada potrebni su nam sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost u obavljanju svih poslova. U tom cilju neophodni su ažurno uvođenje i energična primena mera, efikasna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru, bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva", poručio je.

Da bi, kaže, u tome uspeli "moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve