Svet
20.02.2018. 14:48
R.E./Beta

DVE AKCIJE OBALSKE STRAŽE: Spaseno 450 migranata kod libijske obale

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Libijska obalska straža spasla je gotovo 450 migranata u dve odvojene operacije kod zapadne libijske obale, saopštila je danas libijska ratna mornarica.

Patrole libijske obalske straže, uz pomoć jednog ribarskog broda, spasle su juče 324 ilegalna migranata, među kojima 35 žena i 16 dece, navodi se u saopštenju mornarice.

"Oni su se nalazili na dva gumena čamca čiji motori su se pokvarili", navodi se u saopštenju i dodaje da je među migrantima bilo državljana Čada, Nigera, Malija, Libije i Obale Slonovače.

Operacija spasavanja odvijala se na oko 13 kilometara severno od Zuare, pomorskog grada blizu granice s Tunisom koji se nalazi 100 kilometara zapadno od glavnog grada Tripolija.

U odvojenoj operaciji, 117 migranata, među kojima pet žena i dve bebe, spaseni su kod grada Zaviuje, 45 kilometara zapadno od Tripolija, nakon čega su vraćeni u glavni grad, rekao je za Frans pres doktor Abdelaziz al Misrati, član humanitarne organizacije Internešenal Medikal Kor (IMC).

Nije navedeno odakle su brodovi s migrantima krenuli ali krijumčari obično organizuju putovanja sa zapada Libije ka Italiji koja je udaljena samo 300 kilometara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
1°C
09.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve