Svet
27.02.2024. 16:30
R.E.

Predsednik Amerike

Bajden tvrdi da bi Izrael mogao da izgubi međunarodnu podršku ako...

Biden
Izvor: SIPA USA POOL / Samuel Corum / POOL

Svet mesecima unazad svedoči strašnom sukobu koji se vodi između Izraela i Hamasa. Sa terena, svakodnevno, pristižu informacije o strahotama ovog rata i broju poginulih iz Pojasa Gaze.

Izrael se već neko vreme suočava sa pritiskom međunarodne zajednice koja insistira na promeni stava povodom rata u Gazi, ali se stvari u praksi ne menjaju. 

Povodom pritiska međunarodne zajednice oglasio se Džo Bajden tvrdeći da će Izrael izgubiti njenu podršku ukoliko se nešto ne promeni. 

"Izrael je imao ogromnu podršku velike većine država. Ako nastavi sa ovom neverovatno konzervativnom vladom koju imaju, izgubiće podršku iz celog sveta, a to nije u interesu Izraela", rekao je predsednik SAD u gostovanju na američkoj televiziji NBC.
 

Bajden se, takođe, dotakao i mogućeg prekida vatre...

"Moj savetnik za nacionalnu bezbednost mi kaže da smo blizu, ali pregovori još nisu završeni. Nadam se da ćemo sledećeg ponedeljka imati primirje", rekao je Bajden tokom posete Njujorku.

U sukobu Izraela i Hamasa koji je počeo 7. oktobra prošle godine, dosad je stradalo više od 29.000 Palestinaca i oko 1.300 Izraelaca.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
20.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve