DŽONSON: Svaki taj kriminalac treba da odleži svaki dan svog zatvora bez izuzetka

DŽONSON: Svaki taj kriminalac treba da odleži svaki dan svog zatvora bez izuzetka

EPA-EFE/VICKIE FLORES


Britanski premijer Boris Džonson rekao je da će pooštriti kazne ljudima osuđenim za nasilne zločine i terorizam, poput napadača koji je u petak u Londonu ubio dve osobe, ukoliko njegova konzervativna partija pobedi na nacionalnim izborima ovog meseca.

“Donećemo strože kazne za ozbiljne seksualne i nasilne prestupnike i za teroriste,” rekao je konzervativni lider za BBC, prenosi Rojters.

“Apsolutno ne odobravam činjenicu da je ovaj čovek bio na slobodi, mislim da je to grozno i preduzećemo akcije”, rekao je Džonson nakon što je muškarac koji je prethodno osuđen za terorizam u petak u Londonu ubio dve osobe.

“Za svaki teroristički i ekstremistički prestup presuda koju je izrekao sudija mora da bude do kraja ispunjena, svaki taj kriminalac treba da odleži svaki dan svog zatvora bez izuzetka”, istakao je Džonson.

Steve Parsons/PA via AP

Steve Parsons/PA via AP

Britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab takođe je rekao da bi u nekim slučajevima ljudi osuđeni za terorizam trebalo da dobiju doživotnu robiju, sugerišući da će konzervativna vlada pojačati kaznene mere.

Rab je podržao obećanje premijera Borisa Džonsona da ce prekinuti trenutnu praksu da ozbiljni prestupnici mogu automatski biti pušteni ranije iz zatvora, prenosi Rojters.

“Rekli smo da očekujemo za teška teroristička dela najmanje 14-godišnju kaznu. Ne mislimo da bi svi nužno trebalo da budu pušteni na slobodu, mislimo da bi za neka krivična dela kazna trebalo da bude doživotna robija, a takođe smatramo i da bi teroristički prestupnici trebalo da odluže punu kaznu”, rekao Rab je za Skaj Njuz.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar