Svet
19.04.2021. 13:43
Tanjug

Velike promene u fudbalu

DŽONSON: Učinićemo sve da se Superliga ne razvije

Boris Džonson premijer Velike Britanije
Izvor: EPA/JESSICA TAYLOR/UK PARLIAMENT HAN

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je da će učiniti sve što je moguće kako "otcepljena" fudbalska Superliga, osnovana od strane 12 najmoćnijih evropskih klubova, ne bi ostvarila svoje planove.

"Zajedno sa fudbalskim zvaničnicima razmotrićemo sve moguće opcije kako bismo bili sigurni da se stvari neće razvijati onako kako se trenutno predlaže. Ne mislim da su to dobre vesti za fudbalske navijače, niti za fudbal u ovoj zemlji”, rekao je Džonson, prenela je agencija Rojters.

Boris Džonson premijer Velike Britanije
Izvor: EPA/JESSICA TAYLOR/UK PARLIAMENT HAN

Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančeter junajted, Totnhem, Milan, Inter i Juventus saoptšili su da napuštaju Udruženje evropskih klubova, takmičenje u Ligi šampiona i da osnivaju novu evropsku Superligu u kojoj će učetvovati 20 klubova podeljenih u dve grupe po 10.

Klubovi su u zajedničkom saopštenju naglasili da će novo takmičenje obezbediti veći ekonmski razvoj, a da će za realizaciju ovog projekta dobiti čak 3,5 miljardi dolara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

TERZIĆ: Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal
Zvezdan Terzić, FK Crvena zvezda

Nova evropska Superliga

19.04.2021. 10:42

TERZIĆ: Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal

U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić povodom formiranja nove evropske Superlige.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
10.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve